У школах Тернополя по понеділкам будуть виконувати гімн України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У школах Тернополя по понеділкам будуть виконувати гімн України

Казна та Політика
141
Депутати Тернопільської міської ради прийняли рішення починати в учбових закладах міста робочий тиждень з виконання учнями і педагогами гімну України.
Відповідне рішення за ініціативою міського голови Сергія Надала депутати прийняли вчора, 5 січня.
Цим рішенням міському управлінню освіти і керівникам учбових закладів Тернополя доручено забезпечити виконання учнями і педагогічними працівниками Державного гімну України під час піднімання Державного прапора щопонеділка на початку першого уроку.
Также доручено розмістити гімн на стендах державної символіки у всіх учбових закладах і неухильно дотримуватися рекомендації про порядок використання державної символіки в учбових закладах України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 07.09.2000 р. №439.
Як зазначається у самому рішенні міськради, воно прийняте з метою виховання в молодого покоління пошани до державних символів України, формування у нього почуття патріотизму і національної свідомості.
"Державна символіка покликана формувати громадську гідність, патріотичні почуття і упевненість молоді в майбутньому своєї держави. Саме тому потрібно популяризувати державну символіку і виховувати молоде покоління на принципах національної свідомості", - пояснив свою ініціативу Надал.
Нагадаємо, раніше Львівська міська рада ввела традицію, за якою депутати молитимуться перед кожним пленарним засіданням.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас