КНР дала попередню згоду на створення СП PetroChina і Petroleos de Venezuela в країні вартістю 8,7 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР дала попередню згоду на створення СП PetroChina і Petroleos de Venezuela в країні вартістю 8,7 млрд дол

Казна та Політика
254
КНР дала попередній дозвіл на створення спільного підприємства (СП) китайської нафтової держкорпорації PetroChina і нафтової Petroleos de Venezuela (Венесуела), передає РБК із посиланням Reuters.
Нафтопереробний завод (НПЗ), який передбачається побудувати в рамках даного проекту, стане одним із найбільших у Китаї. Вартість проекту оцінюється в 8,7 млрд дол. Очікується, що потужність НПЗ, який буде побудований у провінції Гуандунь, складе 400 тис. бар. сирої нафти на день, що еквівалентно приблизно 8% поточного імпорту "чорного золота" КНР.
Перша стадія отримання дозвільної документації мала на увазі отримання схвалення від Міністерства захисту довкілля КНР, говориться у повідомленні китайського відомства. Тепер, коли цей попередній дозвіл отриманий, проект переходить на остаточний розгляд у відповідні держоргани.
Зазначимо, що раніше схвалення від Міністерства захисту довкілля КНР отримав аналогічний проект, а саме проект із побудови спільного нафтопереробного і нафтохімічного комплексу китайської держкорпорації Sinopec Group і компанії Кувейту. Вартість даного проекту також складає 8,7 млрд дол.
Обидва НПЗ, про які йдеться, ймовірно, будуть побудовані в 2014 - 2015 рр. Проте, як на умовах анонімності повідомило джерело, близьке до ситуації, СП PetroChina і Petroleos de Venezuela може випереджати за часом китайсько-кувейтський проект у зв'язку з політичними обставинами.
Економіка КНР, котра дуже швидко розвивається, потребує безперебійного забезпечення нафтовими постачаннями. Для того, щоб знизити залежність країни від імпорту "чорного золота", власті КНР йдуть на покупку зарубіжних нафтогазових активів, оскільки ресурси в КНР обмежені, і нафтовим держкомпаніям країни необхідно вийти на міжнародний ринок для пошуку нових проектів, частку в яких все ще можна придбати за розумною ціною. В той же час Пекін відкриває свій ринок для зарубіжних інвестицій. При цьому влада КНР має тенденцію схвалювати спільні проекти з експортерами з Венесуели або країн Близького Сходу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас