Тимошенко запрошують до Брюсселя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко запрошують до Брюсселя

Казна та Політика
765
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко звернеться до слідчого із заявою про виїзд за межі України після визначення дати своїх зустрічей у Брюсселі.
Як передає кореспондент УНІАН, про це Тимошенко повідомила сьогодні журналістам перед Генеральною прокуратурою.
"Узгоджується дата моєї поїздки. Як тільки дату буде узгоджено з керівництвом Європейської народної партії, я зразу таке клопотання подам", - сказала Тимошенко.
Лідер партії "Батьківщина" розраховує, що слідчий дозволить їй здійснити таку поїздку. "Сподіваюся, що немає ніяких підстав навіть думку допускати, що я можу якимось чином ухилитися від слідчих дій", - додала Тимошенко.
Нещодавно генеральний секретар ЄНП Антоніо Лопес-Істуріс запросив Тимошенко у січні 2011 року відвідати Брюссель (Бельгія). "Ми запрошуємо Вас відвідати Брюссель у січні для зустрічі з провідними європейськими політиками та для координації спільних дій щодо підтримки демократії в Україні", - сказав Лопес-Істуріс.
Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура України визначатиметься, чи давати дозвіл лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко на виїзд за межі України, зокрема, до Брюсселя, у випадку, якщо надійде відповідне звернення до слідчого. Про це сьогодні на прес-конференції заявив начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Каліфіцький. "Це право слідчого. Як слідчий вважатиме за потрібне, так він і ухвалюватиме рішення. Він буде ухвалювати самостійне рішення", - сказав він.
У свою чергу, слідчий по справі Тимошенко Сергій Горбатюк зауважив, що вирішувати питання про дозвіл на виїзд за межі України можна тоді, коли є відповідна заява. "Заяви поки немає. Про що ми можемо говорити?" - зазначив він, додавши, що у заяві мають бути відповідні обгрунтування щодо потреби виїхати за межі України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас