Мазурчак: Підвищення тарифів на ЖКГ на місяць пізніше обійдеться бюджету Києва в 300 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мазурчак: Підвищення тарифів на ЖКГ на місяць пізніше обійдеться бюджету Києва в 300 млн грн

Казна та Політика
317
Підвищення тарифів з 1 лютого 2011 р., а не з 1 січня, як це рекомендувала Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ), є одним з пом'якшувальних факторів, введених київською владою, на що з міського бюджету буде виділено близько 300 млн грн.
Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна
"Ми розуміємо, що цей важкий етап все одно доведеться пройти, але міська влада розробила ряд пом'якшуючих заходів, щоб полегшити киянам етап переходу на нові тарифи", - сказав Мазурчак, підкресливши, що згідно з грудневим рішенням НКРЕ, з 1 січня 2011 р . повинно було вступити в силу підвищення для киян тарифів на житлово-комунальні послуги в середньому на 35%.
Він також зазначив, що тарифи на централізоване опалення та гарячу воду для населення подорожчають на 28,8%, а плата за утримання будинків та прибудинкової території буде встановлюватися по кожному будинку окремо.
Також серед пом'якшуючих засобів київська влада планує збільшити кількість громадян, які мають право на отримання житлових субсидій за спрощеною процедурою. Так, право на субсидії будуть мати всі громадяни, які платять за ЖК послуги більше 15% (для працюючих громадян), або 10% (для непрацюючих) від загального сімейного середньомісячного доходу.
Також, за словами Мазурчака, в дію буде вводитися пільговий тариф, який буде представляти собою знижку для сумлінних платників (право на знижку отримають ті жителі, які своєчасно оплачують комунальні послуги, тобто до 20 числа поточного місяця. За опалення і гаряче водопостачання вони зможуть платити на 6% менше, за утримання будинків та прибудинкової території - на 10% менше).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас