Тимошенко: Екс-голові Митниці Макаренку продовжили утримання під вартою на 2 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Екс-голові Митниці Макаренку продовжили утримання під вартою на 2 місяці

Кримінал
188
Утримання під вартою екс-голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка продовжено на два місяці.
Про це лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко повідомила журналістам у середу в Апеляційному суді Києва, де розглядається скарга екс-голови Міністерства внутрішніх справ Юрія Луценка на його арешт як запобіжний захід.
Як повідомлялося, Макаренко заарештований наприкінці червня минулого року. 9 грудня 2010 року Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою Макаренка і колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка до 10 січня 2011 року.
Раніше повідомлялося, що Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф в товарній формі у розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за звинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби у розтраті природного газу, що належить компанії RosUkrEnergo Аg, і його незаконному розмитненні в лютому-березні 2009 року.
За даними СБУ, під час слідства зібрано досить доказів, які підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах. В даний час звинувачені і їх захисники знайомляться з матеріалами справи на виконання вимог ст.218-220 Карно-процесуального кодексу України, після чого справа буде направлена до суду. У даній справі арештовані Діденко, Макаренко і заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас