У Генпрокуратурі стверджують, що "кіотські гроші" не були витрачені на виплату пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Генпрокуратурі стверджують, що "кіотські гроші" не були витрачені на виплату пенсій

Казна та Політика
2636
Слідчий із особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк стверджує, що грошові кошти, виділені в рамках дії Кіотського протоколу, були витрачені не на виплату пенсій, а на поточні витрати державного бюджету.
"Пенсії виплачуються не Кабінетом міністрів України - пенсії виплачуються Пенсійним фондом. А Кабінет міністрів здійснює поточні витрати бюджету, на які і були витрачені вказані кошти Кіотського протоколу", - сказав С.Горбатюк на прес-конференції у середу.
При цьому він зазначив, що вказані кошти були повернені на рахунки Держказначейства ще коли Юлія Тимошенко обіймала посаду прем'єр-міністра, але "через деякий час".
У свою чергу, начальник Головного управління із розслідування особливо важливих справ Олександр Каліфицький зазначив, що Ю.Тимошенко дає недостовірну інформацію в ЗМІ з приводу того, що кошти з Кіотського протоколу йшли на виплату пенсій.
"Це не так, я готовий вам надати постанову. І хай хоч хтось з вас знайде тут слово пенсія", - підкреслив він.
Як повідомлялося, Генпрокуратура 20 грудня висунула Ю.Тімошенко звинувачення у тому, що вона на посаді прем'єр-міністра, "діючи умисне, з особистих інтересів", прийняла рішення "про використання частини коштів, що надійшли від продажу квот на викиди парникових газів і що мали цільове призначення, на покриття витрат держбюджету України, перш за все зобов'язань із виплати пенсій". Загальна сума використаних не за призначенням коштів склала EUR380 млн. З Ю.Тимошенко узята підписка про невиїзд.
30 грудня Ю.Тимошенко пред'явили остаточне звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки). Обвинуваченій в нецільовому використанні 380 млн євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом, та іншому збитку державу повідомили про завершення досудового слідства і надані для ознайомлення матеріали кримінальної справи, зазначили у прес-службі Генпрокуратури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас