Клюєв: Уряд вивчає можливість збільшення статутних капіталів "Енергоатома", "Укренерго" та "Укргідро" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Уряд вивчає можливість збільшення статутних капіталів "Енергоатома", "Укренерго" та "Укргідро"

Енергетика
262
Кабінет міністрів України вивчає можливість збільшення статутних капіталів держпідприємств НАЕК "Енергоатом", Національної енергетичної компанії (НЕК) "Укренерго" і ВАТ "Укргідроенерго" з метою будівництва нових енергооб'єктів, повідомив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв журналістам у Києві.
"Проекти постанов з цього питання офіційно до Кабміну ще не подавали. Хоча розмови йдуть: для того, щоб не збільшувати тариф треба збільшувати статутний капітал, монетизувати і всю інвестскладову направляти на розвиток підприємств", - сказав Клюєв.
Як уточнило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді, Міністерство енергетики і вугільної промисловості, зокрема, ініціює збільшення статутного капіталу "Енергоатома" на 3,5 млрд грн., НЕК "Укренерго" - на 1,5 млрд грн., "Укргідроенерго" - на 2,6 млрд грн.
Як повідомлялося, уряд України наприкінці грудня минулого року удруге в 2010 році вирішив збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України": цього разу на 5 млрд грн., тоді як в жовтні - на 7,4 млрд грн.
За постановою Кабінету міністрів №1208 від 20 грудня, схема капіталізація, як і раніше, передбачає випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) і оплату ними акцій додемісії НАК.
Як і в жовтні, облігації випускаються на термін від п'яти до семи років і з номінальною прибутковістю 9,5% річних.
Постанова набула чинності з 1 січня 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас