У 2010 році Нью-Йорк відвідала рекордна кількість туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2010 році Нью-Йорк відвідала рекордна кількість туристів

271
Як передає Associated Press, за словами мера Нью-Йорка Майкла Блумберга в 2010 році місто відвідало 48,7 млн осіб, що більш ніж на мільйон перевищує рекордну цифру 2008 року, яка становила 47 млн туристів. Окрім цього, порівняно із 2009 роком кількість туристів у Нью-Йорку зросла на 7%.
За словами мера, індустрія туризму в 2010 році принесла економіці Нью-Йорка $31млрд. Адміністрація міста пояснює зростання популярності Нью-Йорка серед туристів декількома чинниками, у тому числі розумною рекламною кампанією міста на національному і глобальному рівні. У 2007 році Блумберг поставив мету досягти цифри в 50 млн туристів до 2012 року.
За даними влади міста, 39 млн туристів, які відвідали Нью-Йорк в 2010 році, були жителями США, а решта 9,7 млн прибули з-за кордону.
Як повідомляється, Нью-Йорк є найпривабливішим пунктом призначення для туристів, що приїжджають до Америки з-за кордону. Так, до Нью-Йорка приїжджають 33% від всіх іноземних туристів. Друге місце з показником в 11% від загального числа іноземних туристів розділили Маямі та Лос-Анджелес.
При підрахунку кількості туристів були використані дані про кількість людей, які прилітають в аеропорти Нью-Йорка, дані про постояльців готелів міста, статистика міністерства торгівлі про іноземних туристів і деякі інші характеристики. Так, за туриста Нью-Йорка автоматично приймалася людина, яка провела в місті ніч або подолала відстань у більш ніж 80 км., аби потрапити до Нью-Йорка.
Нагадаємо, український уряд готує закон про туризм, аналогічний до турецького від 1982 року, який допоміг зробити Анталію всесвітньо відомим курортом.
Йдеться про західне і східне узбережжя Криму, тобто про землі Міноборони.
"На всесвітній турвиставці у Японії я з'ясував: перше, що цікавить японських туристів - це Крим, причому лише у зв'язку з Ялтинською конференцією 1945 року, де - це знає кожен японець - вирішувалася доля світу на наступних 50 років. Ось готовий турмаршрут, причому цілорічний!", - заявив віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас