Євросоюз та США критикують Білорусь за закриття бюро ОБСЄ у мінську — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз та США критикують Білорусь за закриття бюро ОБСЄ у мінську

296
Євросоюз і США піддали різкій критиці рішення Білорусі про закриття місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) у Мінську. "Термін дії мандата місії зовсім не закінчився, про що свідчить критичний звіт ОБСЄ про президентські вибори 19 грудня. Ці вибори і арешт опозиційних політиків є кроком назад у розвитку демократичного уряду в Білорусі", - вказали представники верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон і держсекретар США Хіларі Клінтон у спільній заяві.
Крім того, Ештон і Клінтон зажадали від влади в Мінську негайно звільнити всіх опозиціонерів, заарештованих під час акції протесту, яка відбулася відразу після президентських виборів. Вони вказали білоруському керівництву на важливість дотримання прав людини і фундаментальних свобод і запропонували Мінську свою практичну допомогу у виконанні цих завдань.
Агентство dpa нагадує, що ОБСЄ розкритикувала вибори президента Білорусі, що супроводжувались звинуваченнями у фальсифікації підсумків голосування. На думку організації, ці вибори "значною мірою" не відповідали демократичним стандартам. Після цього авторитарне керівництво у Мінську закрило бюро ОБСЄ у білоруській столиці. В даний час йдуть переговори про врегулювання цього конфлікту.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас