На Кубі почались скорочення працівників у п'яти провідних міністерствах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Кубі почались скорочення працівників у п'яти провідних міністерствах

249
Кубинська влада почала скорочення надлишкових робочих місць у п'яти провідних міністерствах і підвідомчих структурах, повідомив керівник профспілки Куби Сальвадор Вальдес, слова якого наводять у вівторок місцеві ЗМІ.
Зменшення "роздутих" штатів державного сектора - один з основних напрямів реформування економіки, розпочатого владою. За планом уряду, вже цього року буде скорочено 146 робочих місць, більше 350 тисяч держслужбовців перейдуть на інші форми зайнятості, а 100 тисяч з них почнуть індивідуальну трудову діяльність. Профспілка має бути "гарантом перебудови робочого процесу", який почнеться у вівторок.
За словами Вальдеса, скорочення почнуться у міністерствах цукрової промисловості, сільського господарства, будівництва, охорони здоров'я і туризму.
У процесі скорочення робочих місць представники профспілок повинні забезпечити відсутність "патерналізму, фаворитизму та інших негативних проявів".
Крім того, саме профспілка повинна переконати службовців, чиї місця потрапляють під скорочення, "у необхідності цих заходів для економіки країни", а також в тому, що, "зрештою, ніхто не залишиться беззахисним".
Початок скорочення робочих місць в держсекторі на Кубі проходить на тлі всенародного обговорення "Тез економічної і соціальної політики" - проекту програми розвитку країни, підготовленої до запланованого на 2011 рік з'їзду Компартії Куби.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас