Ще одна область вимагає від Януковича припинити репресії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одна область вимагає від Януковича припинити репресії

Казна та Політика
751
Івано-Франковська обласна рада закликає президента України Віктора Януковича і генерального прокурора Віктора Пшонку "припинити політичні репресії".
За прийняття відповідного звернення до президента і генпрокурора у поіменному режимі проголосували 68 депутатів, проти - 6, у тому числі депутат облради, глава івано-франківської обладміністрації Михайло Вишиванюк, "утрималися" - 27. 12 депутатів були відсутні на сесії і один депутат не голосував, повідомила прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода".
"Мы, депутати івано-франківської обласної ради, вважаємо, що ті показові репресії, які сьогодні в Україні здійснює політичний режим, що діє, мають на меті нейтралізувати політичну опозицію, посіяти у суспільстві страх перед державною карально-репресивною машиною і розчарування українського суспільства в своїх силах і підготувати грунт для повної монополізації влади прокремлівським кланом донецьких олігархів", - наводить прес-служба "Свободи" уривки зі звернення.
Депутаты вважають, що влада, прикриваючись боротьбою з корупцією і наведенням ладу в державі, ініціює масове притягування до відповідальності учасників акцій протесту проти "харківських угод", арешти членів колишнього уряду Юлії Тимошенко, "влаштовують масове і показове побиття народних депутатів в залі Верховної ради, організовує політичне полювання на неугодних після знищення пам'ятника радянському диктаторові Сталіну у Запоріжжі".
У зверненні наголошується, що влада демонструє спроби "побудувати в Україні кадебісько-путінську модель авторитаризму". "Цим вони не лише протиставляють себе українському народові, але і провокують недовіру українських громадян до самого інституту власної національної держави, а значить діють на догоду кремлівському керівництву і здійснюють найбільший злочин проти Української держави", - переконані депутати облради.
Автори звернення підкреслили, що президент України несе всю повноту персональної відповідальності за "можливі наслідки здійснення в державі антиконституційних дій і встановлення авторитарного режиму".
Раніше аналогічне звернення прийняли депутати Львівської обласної ради.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас