Уряд відкриє пункт пропуску через кордон у Севастопольському аеропорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд відкриє пункт пропуску через кордон у Севастопольському аеропорту

Казна та Політика
259
Кабінет міністрів України має намір відкрити пункт пропуску через державний кордон в Севастопольському аеропорту "Бельбек".
"За рішенням спеціально створеної міжвідомчої комісії здійснюється комплекс заходів, спрямованих на відкриття пункту пропуску через державний кордон в аеропорту "Бельбек". Це дозволить почати міжнародні рейси. Вивчається також питання розширення аеропорту за рахунок територій, які не мають військових аеродромних об'єктів", - повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відповідаючи на письмові запитання журналістів на веб-сайті уряду.
Він також нагадав про спільну роботу з компанією Airport Consulting Partners (Штутгарт, Німеччина), результатом якої стала розробка проекту державної програми розвитку українських аеропортів до 2020 року.
Як повідомлялося, Державна авіаційна адміністрація України та Airport Consulting Partners в жовтні 2008 року підписали угоду про розробку зазначеної програми.
В Україні налічується 34 діючі аеропорти, з яких 23 мають пункти пропуску через держкордон. Вісім аеропортів ("Бориспіль" і "Жуляни" в Києві, а також у Львові, Сімферополі, Донецьку, Одесі, Харкові та Дніпропетровську) вважаються стратегічними.
Крім того, в країні працюють вантажні аеропорти: Київ (Гостомель), Ялта (геліпорт), Лиманське (Одеська обл.), Джанкой (АРК) і Озерне (Житомирська обл.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас