Євродепутат: Янукович не приведе Україну в ЄС без опозиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євродепутат: Янукович не приведе Україну в ЄС без опозиції

Казна та Політика
372
На саміті Україна-ЄС вдалося уникнути дипломатичної катастрофи, і Президент Віктор Янукович отримав другий шанс у відносинах з Європейським союзом. Про це в інтерв'ю " Інтерфаксу-Україна" сказав глава комітету Європейського парламенту з питань співпраці з Україною Павло Коваль.
"Думаю, якби на саміті Україна не отримала б План дій ( з лібералізації візового режиму з ЄС), це було б катастрофою. Питання - "надати або не надати", вважаю, стояло серйозно, але дипломатичної катастрофи вдалося уникнути", - сказав Коваль.
Він висловив думку, що в такий спосіб Брюссель "дав сигнал Януковичу як політику, який працює в демократичній системі".
"Він отримав план, у нього є шанс цього року парафувати Угоду про асоціацію. Думаю, це дуже хороша перспектива для того, щоб сказати в Україні: є фундамент для проведення реформ. Зараз все в його руках. Ситуація, що склалася - це другий шанс для Януковича як для політика європейського зразку", - пояснив депутат Європарламенту.
У зв'язку із цим Коваль висловив думку про наявність в українського Президента шансу "привести Україну в ЄС".
"Але йому і влади в Україні вцілому не вистачає одного - розуміння, що для цього потрібна підтримка опозиції, із представниками якої обов'язково необхідно вибудовувати серйозний діалог… Дуже важливо, щоб оточення Президента це розуміло - діалог повинен бути. Але коли ми були в Україні, бачили, що такого діалогу немає. І це - найголовніша проблема", - сказав він.
Нагадаємо, раніше фракція " БЮТ-Батьківщина" звернулася до Європарламенту та Парламентській асамблеї Ради Європи із проханням звернути увагу на події в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас