Фесенко: У БЮТ немає ні грошей, ні можливостей зібрати Майдан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фесенко: У БЮТ немає ні грошей, ні можливостей зібрати Майдан

Казна та Політика
7313
В Україні немає підстав для нового Майдану, заявив глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи заклик лідера БЮТ Юлії Тимошенко зібратися 22 січня на майдані Незалежності.
"Немає підстав чекати повторення Майдану-2004. Такий Майдан за "помахом палички" не збирається. Його потрібно готувати як організаційно, так і психологічно. Але зараз в БЮТ немає ні грошей, не можливостей зібрати такий Майдан", - підкреслив Фесенко.
За його словами, опозиції зараз важливо створити ланцюгову психологічну реакцію, коли люди вийшли б на вулиці на підтримку когось або чогось. "У 2004 році Майдан готували, по суті, декілька років. Зараз всього цього немає. І головна перешкода на шляху до нового Майдану - настрої в суспільстві. За різними оцінками, більше третини українців не довіряють нікому - ні власті, ні опозиції. Близько половини в тому або іншому ступені підтримують діючу владу. Відповідно, на всю опозицію залишається близько чверті активних прибічників на Заході і в центрі України. Але навіть у них залишилася рана від подій 2004 року, коли їх обранці їх розчарували. І серед тих, хто їх розчарував, була і Юлія Володимирівна", - нагадав політолог.
Фесенко зазначив, зараз українці готові відстоювати свої економічні потреби, але не готові виходити на площі за політиків. Але декілька тисяч осіб 22 січня, швидше за все, лідер БЮТ збере. "Основна мета Тимошенко - нагадати про себе. Заявити, що вона існує, нікуди не поділась і все ще здатна мобілізувати людей. Вона хоче показати, що ще може "розпалювати" людей", - сказав експерт.
"Їй потрібно продемонструвати Януковичу, що вона все ще активний політичний гравець. З іншого боку, Тимошенко потрібно показати Заходу, що вона має підтримку в Україні", - зазначив політолог.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас