У Німеччині у курячих яйцях знайшли діоксин
"Це триватиме, як мінімум, декілька тижнів для здійснення контролю", - заявив прес-секретар Міністерства сільського господарства Нижньої Саксонії, де розташовані найбільші ферми із виробництви м'ясної продукції. Заражені ферми отримували корми від виробника Harles & Jentzsch з Уетерсена на півночі ФРН.
За даними німецької Федерації сільськогосподарських виробників, компанія Harles & Jentzsch, у свою чергу, отримувала жирні кислоти, заражені діоксином, від виробника із Нідерландів, який, у свою чергу, отримував необхідні для виробництва речовини від німецького виробника біопалива з Емдена, розташованого на півночі Німеччини.
Діоксини утворюються при спалюванні відходів виробництва і віднесені Всесвітньою організацією охорони здоров'я до канцерогенів.
За матеріалами: УНІАН
Поділитися новиною