Міністр економіки ФРН критикує Угорщину за податок для іноземних інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки ФРН критикує Угорщину за податок для іноземних інвесторів

Казна та Політика
288
Міністр економіки ФРН Райнер Брюдерле піддав критиці уряд Угорщини за введення спеціального кризового податку для іноземних концернів. "Відрахування, які поширюються в першу чергу на іноземні підприємства, принципово проблематичні для європейського внутрішнього ринку", - заявив він в інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung.
За словами Брюдерле, федеральний уряд чітко висловив свою заклопотаність планами угорського уряду. Кризовий податок стане однією з тем його переговорів з міністром національного розвитку Угорщини Тамашем Феллегі у січні. Німецький міністр також зазначив, що уряд Німеччини уважно стежить за розглядом відповідної скарги іноземних компаній.
Агентство AFP пояснює, що глави 13 європейських концернів направили Європейській комісії скаргу на Угорщину, зажадавши накласти на неї санкції за введення спеціального кризового податку для крупних концернів. У скарзі підкреслюється, що цей податок, який покликаний принести в угорську скарбницю 1,3 млрд євро, поширюватиметься фактично лише на такі сектори економіки, як енергетика, телекомунікації, торгівля і фінансові послуги, де домінують іноземні підприємства. В той же час деякі угорські фірми демонстративно звільнені від сплати цього податку, вказується у документі.
Представник Єврокомісії заявив газеті Süddeutsche Zeitung, що відомство в Брюсселі в даний час уважно вивчає цю скаргу, і якщо з'ясується, що Будапешт порушив європейські норми, то буде запущений "офіційний процес", який може призвести до порушення справи про порушення договору ЄС.
Угорщина з 1 січня заступила за ротацією на посаду голови Євросоюзу строком на 6 місяців. Інші країни ЄС вже піддали її різкій критиці за ухвалення нового закону про ЗМІ, який дозволяє угорському уряду контролювати не лише державні, але і приватні засоби масової інформації, включаючи інтернет, нагадує агентство dpa.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас