КРУ виявило порушень на 410 млн грн під час перевірок використання коштів, виділених на ліквідацію повені 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ виявило порушень на 410 млн грн під час перевірок використання коштів, виділених на ліквідацію повені 2008 року

Казна та Політика
392
Органи державної контрольно-ревізійної служби (ДКРС) України виявили порушень на 410 млн грн під час перевірок використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені, що сталася в липні 2008 р. в західноукраїнських областях.
Про це повідомляє прес-служба Головного Контрольно-ревізійного управління (КРУ) України.
На подолання наслідків стихійного лиха у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях з держбюджету протягом 2008-2009 рр. було виділено понад 4,1 млрд грн. Перевірка використання коштів, яка розпочалась ще 2008 р., тривала до 30 листопада 2010 р.
"Під час контрольних заходів було виявлено низку фінансових порушень на загальну суму понад 410 млн грн, серед них фінансових втрат - на загальну суму 209 млн грн", - повідомив заступник голови ГоловКРУ України Денис Красніков.
Порушення, що були встановлені під час перевірки нарахувань та виплат соціальної допомоги сім`ям, постраждалим від повені (в тому числі за пошкоджені посіви, сади, виноградники, присадибні ділянки, будівлі громадян), призвели до збитків на суму 34 млн грн. З цієї суми відшкодовано 5,5 млн грн.
Під час використання коштів з виплати компенсацій сільськогосподарським виробникам були допущені порушення, що призвели до збитків на загальну суму 9,6 млн грн (відшкодовано 0,9 млн грн).
Під час перевірок використання коштів на об`єктах дорожнього господарства було встановлено низку порушень, що призвели до збитків на суму 77,1 млн грн, (з яких відшкодовано 2,7 млн грн).
Низку порушень, що призвели до збитків на суму 88,7 млн грн (відшкодовано 37,5 млн грн), виявлено під час використання коштів на відновні роботи об`єктів комунальної власності та об'єктів водного господарства.
"Усунуто порушень на загальну суму понад 179 млн грн", - зазначив Красніков.
За переданими до правоохоронних органів матеріалами контрольних заходів з перевірки законності використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені, порушено 86 кримінальних справ, матеріали 31 контрольного заходу долучено до кримінальних справ. До адміністративної відповідальності за порушення фінансової дисципліни притягнуто 550 осіб. Сплачено адміністративних штрафів на суму понад 86,7 тис. грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас