Франція зайняла посаду голови "Великої вісімки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція зайняла посаду голови "Великої вісімки"

Казна та Політика
170
У перший день нового року Франція змінила Канаду на посаді голови "великої вісімки". Як повідомляє агентство AFP, в листопаді Париж також очолить групу двадцяти найважливіших держав світу G20.
Президент Ніколя Саркозі має намір представити програму головування країни в двох впливових клубах 24 січня на спеціальній прес-конференції. Як стало відомо, план дій включає три основні напрями: зміна світової валютної системи, приборкання спекуляції на паливно-сировинних ринках і реформування ООН.
Валютна система давно перетворилася на серйозну економічну проблему, зазначає агентство Reuters. Останніми роками провідні індустріальні держави на різних форумах не раз звертали увагу на важливість стабілізації ситуації в цій сфері і небезпеку різкого коливання курсу валют для світової економіки.
З якими конкретними ініціативами з цього питання виступить Саркозі, поки невідомо, проте не виключені сюрпризи, зазначають експерти. Франція також має намір переконати партнерів в необхідності вживання загальних заходів в цілях стабілізації цін на сировину і паливо. Свої пропозиції Саркозі має намір представити на саміті G20, який відбудеться у листопаді в Каннах.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас