Литва, як новий голова ОБСЄ має намір зберегти помірний тон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва, як новий голова ОБСЄ має намір зберегти помірний тон

Казна та Політика
109
Литва з 1 січня очолила на рік Організацію із безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ). Серед пріоритетних напрямів під час головування Литви в ОБСЄ глава МЗС цієї балтійської країни Аудронюс Ажубаліс назвав вирішення заморожених конфліктів, економічні відносини, енергетичну безпеку, а також підтримку демократії.
В той же час, як зазначає агентство "Інтерфакс", Ажубаліс заявив, що серед 56 країн-членів організації є і такі, яким не подобаються пропоновані Литвою теми. "Я не хочу говорити про те, яким державам вони не подобаються, але факт залишається фактом. Якщо ж ми спробуємо скласти пріоритети головування згідно з бажаннями кожної держави, це вже буде не головування. В такому разі в не буде жодних пріоритетів", - заявив міністр закордонних справ Литви в інтерв'ю службі новин BNS.
За словами Ажубаліса, Вільнюс спробує оживити вирішення таких заморожених конфліктів, як, наприклад, в Грузії. "Будучи членами Євросоюзу, НАТО, ми спробуємо залучити не лише наших сусідів, наприклад росіян, але і ЄС. Ми спробуємо залучити окремих членів ЄС, наприклад Німеччину, яка ініціювала певні процеси у Придністров'ї. Якщо говорити про Грузію, то слід говорити про спробу відновити перебування ОБСЄ на всій території Грузії", - зазначив глава МЗС Литви. Крім того, він також вказав, що Вільнюс, обійнявши посаду голови ОБСЄ, прагнутиме зберегти "характерний для цього статусу помірний тон".
У другій половині 2013 року Литва за ротацією займе посаду голови Європейського Союзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас