Чорна ікра дешевшає
Чорна ікра в світі дешевшає. Екперти пояснюють це тим, що зросло колчісевт ікри, яку отримують на фермах. Світове виробництво осетрової ікри на рибних фермах зросла за останні 12 років з 500 кг до 120 тонн, - сказав у бесіді з кореспондентом "Голосу Америки" виконавчий директор мережі ресторанів і кулінарних бутиків Petrossian в Нью-Йорку Олександр Петросян.
По-друге, це зростання відбувався одночасно зі значним зростанням цін на ікру, яку отримують від осетрів, виловлюють в природних водоймах. Все це зробило аквакультурное розведення осетрових риб рентабельним бізнесом.
Компанію Petrossian вважають найбільшим імпортером російської ікри до Франції і США. Поступово, за його словами, поліпшується якість фермерської ікри, у деяких випадкпх не поступається каспійської білуги і осетрової ікри вищих сортів. При цьому, ціна істотно нижчеа Так, 50 гр каліфорнійської фермерської ікри, за словами Петросяна, продається в американських закладах Petrossian за $ 80 (у минулому році ціна на неї становила $ 150-160). Для порівняння: така ж кількість "природною" ікри обійдеться сьогодні покупцеві на ринку США і Європи мінімум в 2-3 рази дорожче, причому ціновий рівень різко коливається в залежності від елітності компанії-продавця та надійності гарантій якості.
Раніше повідомлялося, що великий європейський виробник і продавець чорної ікри, компанія Caviar House & Prunier прийняла рішення про зниження цін на свою продукцію в середньому на 40%. При цьому фірма активно використовує продукцію кількох осетрових ферм в різних країнах, зокрема, на півночі Франції.
За матеріалами: K2Kapital
Поділитися новиною