При використанні коштів бюджету на ліквідацію паводку 2008 р. виявлені порушення на 410 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При використанні коштів бюджету на ліквідацію паводку 2008 р. виявлені порушення на 410 млн грн

Казна та Політика
105
На подолання наслідків стихійного лиха у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській і Чернівецькій областях з держбюджету впродовж 2008-2009 років було виділено більше 4,1 млрд грн., повідомляється на сайті українського уряду.
"Під час контрольних заходів були виявлені фінансові порушення на загальну суму більше 410 млн грн., серед яких фінансові втрати, - на загальну суму 209 млн грн.", - наведено у повідомленні слова заступника голови ГоловКРУ України Дениса Красникова.
Порушення, які були встановлені при перевірці нарахувань і виплат соціальної допомоги сім'ям, які постраждали від повені (у тому числі за пошкоджені посіви, сади, виноградники, присадибні ділянки, будівлі громадян), призвели до збитків на суму 34 млн грн. З цієї суми відшкодовано 5,5 млн грн.
При використанні коштів для виплати компенсацій сільськогосподарським виробникам були допущені порушення, що призвели до збитків на загальну суму 9,6 млн грн. (відшкодовано 0,9 млн грн.).
Кілька порушень виявлено під час ході перевірок використання коштів на об'єктах дорожнього господарства, які призвели до збитків на суму 77,1 млн грн. (відшкодовано 2,7 млн грн.).
Порушення на суму 88,7 млн грн. виявлені при використанні коштів на відновні роботи об'єктів комунальної власності і об'єктів водного господарства (відшкодовано 37,5 млн грн.).
"Завдяки заходам, зробленими представниками КРУ, усунено порушень на загальну суму більше 179 млн грн.", - зазначив Красников.
За даними перевірок порушено 86 кримінальних справ. До адміністративної відповідальності за порушення фінансової дисципліни притягнено 550 осіб. Сплачено адміністративних штрафів на суму більше 86,7 тис. грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас