Уряд включив до "Укроборонпром" 7 підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд включив до "Укроборонпром" 7 підприємств

Казна та Політика
258
Державний концерн "Укроборонпром" на першому етапі включатиме сім державних підприємств, у тому числі "Укрспецекспорт", "Укроборонсервіс", "Укрінмаш".
За постановою Кабінету міністрів №1221 від 29 грудня "Про створення держконцерну "Укроборонпром", оприлюдненою у четвер, до його складу також увійшли спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", "Спецтехноекспорт" і "Промоборонекспорт".
Крім того, уряд включив у створюваний держконцерн зовнішньоторговельну фірму "Таско-експорт", хоча "Укрспецекспорт" 8 листопада цього року вирішив ліквідувати цю компанію.
Уряд доручив Мінекономрозвитку і торгівлі, Держагентству з управління державними корпоративними правами (раніше - Мінпромполітики) і "Укрспецекспорту" у двомісячний термін спільно з Міноборони, МВС, Державним космічним агентством і ФГМІ погодити перелік підприємств, які необхідно додатково включити до складу концерну і подати проект статуту "Укроборонпрому".
відповідно до постанови, у тримісячний термін мають бути забезпечені реєстрація концерну і внесений на розгляд уряду проект рішення про доповнення переліку держпідприємств, що входять до його складу.
"Укроборонпром", за документом, буде розташовуватись за тією ж адресою, що і "Укрспецекспорт".
Як повідомлялося, рішення про створення державного господарського об'єднання із державних підприємств, що здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки і боєприпасів, що беруть участь у військово-технічній співпраці з іноземними державами прийняв президент України Віктор Янукович 9 грудня цього року.
Своїм указом від 28 грудня він перейменував його з "Укроборонекспорт" в "Укроборонпром" і встановив, що генеральний директор об'єднання призначається за поданням прем'єра і звільняється президентом.
Глава держави також доручив уряду в місячний термін після створення "Укроборонпрома" здійснити заходи із передачі йому у увстановленому порядку в управління пакетів акцій, що належать державі у статутних фондах акціонерних товариств (АТ), що відносяться до сфери його діяльності. Окрім того, Янукович дав завдання уряду забезпечити створення і запровадження до 1 липня 2011 автоматизованої інформаційно-аналітичної системи обліку і аналізу діяльності підприємств оборонно-промислового комплексу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас