Естонська поліція рекомендує обмінювати гроші у банку поетапно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонська поліція рекомендує обмінювати гроші у банку поетапно

Валюта
426
У зв'язку із переходом Естонії на євро, значно зросла кількість операцій із готівкою в банках. З цієї причини зросла небезпека того, що люди, які обмінюють свої гроші, можуть стати жертвами пограбувань, повідомляє портал новин ERR.
"Прогулянки містом із великою сумою грошей можуть мати певні наслідки. Зрозуміло, що злочинці теж в курсі переходу на євро, стежать за тим, що відбувається в банках, і шукають в натовпі потенційних жертв", - сказала лейтенант Кріста Аас з відділу кримінальної поліції. Вона навела як приклад випадок, що стався минулого тижня в Кохтла-Ярве, коли літню жінка втратило 100 тис. крон, які несла в банк, аби обміняти на євро. Зараз ведеться розслідування цього злочину.
Поліція закликає уникати пересувань з великою сумою грошей. Якщо ж це все-таки неминуче, слід взяти до уваги наступні чинники. Кредитні установи обмінюють крони на євро за центральним курсом і без плати за послугу протягом 6 місяців після 1 січня 2011 року. Банк Естонії обмінює крони на євро безстроково. Якщо необхідно віднести велику суму в банк, краще зробити це поетапно, радять у поліції. При пересуванні з великою сумою грошей співробітники правоохоронних органів рекомендують узяти із собою людину або людей, які у разі потреби могли б захистити. за можливості потрібно уникати довгих поїздок в транспорті або прогулянок пішки, сумку або гаманець з грошима не варто зберігати у задній кишені, відкритому пакеті або рюкзаку, у громадському транспорті і багатолюдних місцях, де можуть орудувати кишенькові злодії, краще тримати сумку з грошима в полі зору і так, аби було складно її у вас вихопити. У поліції закликають не залишати свої речі без нагляду і не довіряти їх незнайомим людям. Слід уникати пропозицій обміняти гроші за вигідним курсом, обмінювати їх потрібно лише в банку.
"Якщо ви все ж стали жертвою пограбування у громадському місці, відразу звіть на допомогу і повідомляйте про те, що ставсь, поліції. Ваш опір може відлякати деяких злочинців, але в той же час є небезпека отримання тілесних пошкоджень, тому в цьому питанні однозначної поради бути не може", - говориться у повідомленні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас