Меркель назвала вирок Ходорковському політично мотивованим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель назвала вирок Ходорковському політично мотивованим

Казна та Політика
417
Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель висловила розчарування щодо результату судового процесу над Михайлом Ходорковським і зависокого покарання колишньому голові російського нафтового концерну ЮКОС, передає Deutsche Welle.
"Створюється враження, що в цій справі певну роль відігравали політичні мотиви. Це суперечить постійно декларованому Росією наміру будувати правову систему", - зазначено в заяві Меркель, поширеній федеральним урядом.
Раніше заступник офіційного представника уряду ФРН Крістоф Штегманс висловив серйозне занепокоєння з приводу вироку Ходорковському, зазначивши, що "судовий процес і міра покарання викликають серйозні питання щодо дотримання правових принципів і є кроком назад на проголошеному президентом Росії Дмитром Медведєвим шляху модернізації країни", повідомляє агентство dpa. Штегманс попередив, що федеральний уряд уважно стежитиме за подальшим ходом справи.
Міністр юстиції ФРН Забіне Лойтхойссер-Шнарренбергер назвала вирок Ходорковському "явно політично мотивованим". За її словами, Ходорковський залишиться у в`язниці ще на довгі роки тому, що для можновладців у Росії така людина, як Ходорковський, залишившись на волі, є політичним конкурентом. Міністр назвала абсолютно неприйнятним те, що Ходорковський був засуджений знову - цього разу до 14 років позбавлення волі.
Уповноважений уряду ФРН з прав людини Маркус Ленінг заявив, що він відчуває шок і обурення з приводу вироку Михайлу Ходорковському. "Цей процес був абсолютно нечесним, - заявив він в інтерв`ю Deutsche Welle. - Процес був позбавлений раціональної основи і проходив не за правилами правової держави. Те, що відбувалося на суді, не має ніякого стосунку ні до звинувачувального вироку, ні до міри покарання. У думках я з паном Ходорковським і паном Лебедєвим", - наголосив він.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас