МВФ в 2011 році чекає різноспрямованого розвитку світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ в 2011 році чекає різноспрямованого розвитку світової економіки

Казна та Політика
197
Різноспрямований розвиток світової економіки в 2011 році продовжиться: розвинені країни будуть рости повільно, а економіки, що розвиваються продовжать прискорення. Таку думку головний економіст Міжнародного валютного фонду Олів'є Бланшар висловив в інтерв'ю онлайн-журналу фонду IMF Survey. Він зазначив, що необхідність відновлення балансу економік за рахунок більшої лібералізації обмінних курсів і контролю за боргами зберігається.
Без цього глобального покращого балансу не буде здорового відновлення, - підкреслив він.
МВФ закликає замодені країни, включаючи США, які останнім часом опиралися на споживчі витрати, більше збирати та інвестувати. Орієнтовані на експорт країни, такі як Китай, на думку МВФ, повинні стимулювати споживання на внутрішньому ринку.
Китай забезпечив величезний профіцит зовнішньої торгівлі за рахунок дешевого експорту в США і Європу, і на нього обвалилися з критикою за штучне підтримання низького обмінного курсу юаня заради торгового переваги.
Бланшар не назвав Китай в інтерв'ю, але його думка була очевидною: Пекіну потрібно дозволити національній валюті більш вільно зміцнюватися.
Відновлення балансу - комплексний процес. Ні в якому разі, жодна країна не може знайти рішення самостійно, - зауважив він. - Але коректування обмінного курсу - це невід'ємна частина процесу.
Бланшар висловив думку, що декілька європейських країн чекає складний період перебудови, а також додав, що вони, швидше за все, зіштовхнулися б з проблемами, навіть якщо б не було кризи 2007-2009 років.
Греція та Ірландія отримали фінансову підтримку від Європейського союзу і МВФ, в обмін на яку повинні провести структурні реформи, щоб взяти під контроль держборг, нагадує Reuters.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас