Президент США призначив чотирьох послів в обхід Сенату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент США призначив чотирьох послів в обхід Сенату

Казна та Політика
181
Президент США Барак Обама скористався парламентськими канікулами, щоб призначити чотирьох послів, повідомляє Associated Press.
За американськими законами, кандидатури послів США, які вносяться президентом, повинна схвалити верхня палата Конгресу. Однак на час парламентських канікул у президента США є право одноосібно приймати рішення про призначення послів.
Обама скористався такою можливістю, що надається законодавством, для того, щоб призначити послів до Азербайджану, Сирію, Туреччину та Чехію. Президент США ще кілька місяців тому представив Сенату кандидатів на ці посади, однак законодавці їх так і не затвердили.
На посаду посла США в Азербайджані Барак Обама призначив Меттью Брайза, який працював, в тому числі, в американському диппредставництві в Росії. Посольство США в Сирії очолить Роберт Форд. Про рішення Сполучених Штатів вперше з 2005 року відправити посла до Сирії стало відомо в лютому 2010 року. Роберт Форд був головним претендентом на цю посаду ще до того, як Обама офіційно представив сенаторам його кандидатуру. Послом США в Туреччині призначено Френсіс Річчіардоне, а американське диппредставництво в Чехії очолив Норман Ейзен.
У зв'язку з тим, що посли призначені без затвердження їх кандидатур Сенатом, термін їх повноважень обмежується однією сесією законодавчого органу. Якщо до кінця 2011 року, коли завершиться наступна сесія Конгресу США, призначені Обамою посли так і не будуть затверджені Сенатом, вони будуть змушені покинути свої посади.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас