В Україні створено оборонний держконцерн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створено оборонний держконцерн

Казна та Політика
139
Кабінет міністрів створив державний концерн "Укроборонпром", включивши до нього 7 підприємств військово-оборонного комплексу, у тому числі Державну компанію з експорту та імпорту продукції і послуг військового і спеціального призначення "Укрспецекспорт". Про це говориться у постанові уряду №1221 від 29 грудня.
Концерн створюється з метою підвищення ефективності функціонування державних підприємств, що здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки і боєприпасів, а також беруть участь у військово-технічній співпраці з іноземними державами.
До складу концерну, окрім "Укрспецекспорту", включені державні підприємства "Укроборонсервіс", "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна і інвестиційна фірма "Укрінмаш", державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт", державне зовнішньоторговельне та інвестиційне підприємство "Промоборонекспорт", державне підприємство "Зовнішньоторговельна фірма" ТАСКО-експорт".
Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Державному агентству з управління державними корпоративними правами і майном і "Укрспецекспорту" доручено у двомісячний термін (до кінця лютого) спільно із Міністерством оборони, Міністерством внутрішніх справ, Державним космічним агентством і Фондом державного майна погодити перелік підприємств, які необхідно додатково включити до складу концерну, із врахуванням результатів аналізу їх фінансово-господарської діяльності.
Нагадаємо, президент Віктор Янукович 9 грудня доручив Кабміну створити госпоб'єднання "Укроборонекспорт".
Цим самим указом від 9 грудня президент реорганізував 14 міністерств в 10 міністерств і 15 відомств.
28 грудня своїм указом Янукович доручив уряду здійснити заходи щодо створення державного господарського об'єднання з назвою "Укроборонпром" замість раніше певної назви "Укроборонекспорт".
Зараз спеціальну і військову техніку в Україні виробляють близько 1,5 тисяч компаній, а їх основним експортером є "Укрспецекспорт" і її дочірні підприємства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас