Експерти інтернет-ринку назвали 2010 роком помилок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти інтернет-ринку назвали 2010 роком помилок

1171
2010 рік був роком помилок і плутанини, коли ми дізналися, що деякі великі гравці на інтернет-ринку теж помиляються, пише видання PaidContent.
Так, засновник Facebook Марк Цукерберг після конфлікту з налаштуваннями приватності в мережі заявив: "Ми втратили ринок ... ми зробили багато помилок". Тим не менш, Facebook закінчує рік, захопивши велику територію соціальних мереж, додаючи обіцяну імітацію Fourthsquare, а його засновник став кіногероєм року і людиною року за версією журналу Time.
Google теж допустив накладки в справі дотримання приватності користувачів, ненавмисно збираючи дані користувача з WiFi-роутерів при збиранні даних для проекту Street View. Але компанія також зробила й низку стратегічних прорахунків в частині своїх продуктів, запускаючи і закриваючи соціальні комунікаційні програми, допускаючи помилки в стратегії для свого телефону Nexus One. Тепер Google відкладає ТБ-продукти і операційки, яким доведеться боротися.
У 2010 році найбільший страх президента Google Еріка Шмідта - те, що компанія не утримається в інноваційній колії, - почав здійснюватися, пише PaidContent. Шмідт шукав спосіб перебудувати Google і зробити його більше схожим на стартапи. Але Google залишається компанією, яка розвивається за рахунок поглинань, і в кінці 2010 року одне з найбільших поглинань з Groupon не відбулося. Видання зазначає: настав час поцікавитися, може Google бути чимось більшим, ніж пошуковик і рекламне агентство?
У той же час, Google продовжує бути найуспішнішим рекламним бізнесом, а його операційна система Android рухається в бік найефективніших ОС для смартфонів, відзначає PaidContent.
Навіть лідер технологічної галузі, компанія Apple випустила свій новий гаджет, iPhone 4, зі збоями в роботі, що викликало хвилю критики на адресу телефону. Однак нікому в голову не прийде, що скандал з iPhone4 смертельно ранить Apple, адже у компанії $ 50 млрд на рахунку в банку і iPhone, які стають обов'язковими серед власників смартфонів, пишуть експерти. Не кажучи вже про випущену в минулому році планшет iPad, другу версію якого компанія представить в 2011. Експерти припускають, що цей рік може стати "ерою планшетів".
PaidContent відзначає також нереалізовані проекти музичних ресурсів Spotify і Mog.
2010 рік був ослабленим роком після рецесії, коли багато хто з нас у цифровому, часто вразливому світі шкутильгали в бік спільного майбутнього, яке відчувався консервативним і виснаженим, резюмує PaidContent.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас