Офіс біля дому і соцпакет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіс біля дому і соцпакет

1671
У 2010 році співробітники українських компаній турбувалися про віддаленість офісу працедавця, соціальні пакети і податковий кодекс, а також мріяли працювати депутатами. Про це говоритися у дослідженні ринку праці, проведеному кадровим порталом hh.ua, яке має в своєму розпорядженні focus.ua.
1. Податковий кодекс вигадав Остап Бендер
76% опитаних вважають, що новий податковий кодекс - це один з відносно чесних способів вилучення грошей у громадян. Така ж кількість упевнена, що новий кодекс негативно позначиться на їх трудовій діяльності. 9 з 10 українців зізналися в тому, що платять податки. Причому, кожен третій виступає за кримінальну відповідальність за несплату податків. Половина респондентів вважає, що в Україні необхідно знижувати податки для малого і середнього бізнесу.
2. Працюємо за їжу
За опитванням, для що 90% найнятих працівників головна стаття витрат - це продукти харчування. 85% відразу після отримання заробітної плати поповнюють рахунок мобільного телефону і оплачують послуги доступу до Інтернету. 82% обов'язково оплачують комунальні послуги. Лише для 65% респондентів важливо оплачувати транспортні послуги. Менше половини опитаних обов'язково купують медикаменти. 40% серед першочергових витрат бачить розваги.
3. Краще менше, але ближе
Майже 40% респондентів готові змінити свою роботу на іншу з меншою зарплатою, але в десяти хвилинах від дому. Більшість згодних на дауншифтинг добираються на роботу більше двох годин. Причому, майже 30% високооплачуваних фахівців за можливості віддадуть перевагу офісу біля дому, ніж високів зарплаті.
4. Краще працювати депутатом
80% українців хочуть працювати народними депутатами. 64% респондентів упевнені, що нардепи займаються переважно крадіжкою бюджетних грошей. Більше половини українців вважають, що працювати депутатом - це важко. Кожен третій респондент сприймає діяльність депута як легку роботу.
5. Працедавець має турбуватись про працівника
92% респондентів упевнені, що працедавці зобов'язані піклуватися про здоров'я своїх співробітників. Проте лише третина має соціальний пакет . 16% зазналося, що в їх компаніях соцпакети доступні лише обраним співробітникам. За словами респондентів, найчастіше компанії включають у свої соціальні пакети такі опції: оплата мобільного зв'язку (44% респондентів), медичне страхування (32%), оплата транспортних послуг (17%), оплата обіду (15%) і оплата відпочинку (15%).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас