У Великобританії у 2011 році очікується 2,7 млн безробітних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії у 2011 році очікується 2,7 млн безробітних

Казна та Політика
307
Кількість безробітних у Великобританії в 2011 році може досягти найвищого рівня за останніх 17 років - 2,7 млн осіб, говориться у повідомленні лондонського Інституту фахівців із підбору кадрів (CIPD).
До 9% працездатних громадян країни залишаться без роботи наступного року, що на 1,1 в.п. більше, ніж у поточному році, наводить прогноз експертів телерадіомовна корпорація ВВС.
В грудні 2010 року кількість безробітних у Великобританії складає 2,45 млн осіб.
За підрахунками CIPD, в цілому до 120 тис. службовців державного сектора, а також до 80 тис. співробітників приватних організацій втратять роботу, що значно більше, ніж оцінки незалежного Управління з питань бюджетної відповідальності.
"Якщо справи підуть добре і несподівано стабільний прогрес цього року протримається і в наступному, - передбачив головний економіст CIPD Джон Філпотт, - то ринок праці повинен буде впоратися із проблемами, що виникли в результаті скорочення держбюджету і підвищення ставки податків".
"Однак при найменшому погіршенні економічної ситуації в країні проблеми із працевлаштуванням зростатимуть", - додав він.
Прогнози, звичайно, невтішні, але в них є і позитивні моменти.
Так, аналітики інституту передбачають, що в середньому розмір зарплат збільшиться на 2% в найближчих 12 місяців, хоча вірогідність страйків і протестів, як і раніше, буде високою.
На думку Дж.Філпотта, середній заробіток у Великобританії зростатиме повільно відносно інфляції і зростання податків, а нові вакансії з'являтимуться переважно на тимчасовій основі і передбачатимуть роботу на неповну ставку.
Як повідомлялося, безробіття у Великобританії, розраховане за методикою Міжнародної організації праці, зросло в серпні-жовтні 2010 року до 7,9% в порівнянні з 7,8% в попередні три місяці 2010 року. Зайнятість за ці три місяці зменшилась на 33 тис. осіб - до 29,13 млн осіб.
Для порівняння: безробіття у єврозоні складає 10,1%, в США - 9,8%, в Японії - 5,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас