У Севастополі скаржаться, що РФ зволікає із виплатою компенсацій за ЧФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Севастополі скаржаться, що РФ зволікає із виплатою компенсацій за ЧФ

Казна та Політика
193
Російська Федерація несвоєчасно виплачує місту компенсаційні кошти за перебування Чорноморського флоту РФ на території України, заявив глава Севастопольської міської ради Юрій Дойников.
За його словами, в 2010 році з 38 мільйонів гривень, які російська сторона повинна була виплатити Севастополю на соціально-економічний розвиток, місто отримало лише 25,8 мільйонів. З цієї причини не удалося до кінця року здати кілька об'єктів, наприклад, виконати заплановані роботи на газовому дюкері, побудувати школу в Козачій бухті, реконструювати деякі відділення лікарень.
Також глава міськради нагадав, що перші 2 російських транша місто отримало, але з великим запізненням, що ускладнило проведення тендерів. "Третій транш Москва обіцяє виділити, коли російські експерти перевірять витрачання попередніх коштів", - підкреслив Дойников.
Він нагадав, що Севастополь кожного року отримує з бюджету Росії компенсацію за базування Чорноморського флоту цієї країни на території України і за втрачений містом через базування військових кораблів прибуток. Частина цих коштів йде на ремонт і будівництво об'єктів інфраструктури в місцях проживання моряків.
За даними Пенсійного фонду України, Чорноморський флот Російської Федерації є одним із найбільших його неплатників.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас