Американські кінотеатри зібрали більше 10 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські кінотеатри зібрали більше 10 млрд дол

278
У США загальний розмір касових зборів від прокату фільмів в кінотеатрах США за 2010 рік досяг 10,556 млрд доларів.
Показник цього року трохи відстав від торішнього - 10,6 млрд доларів. При цьому рекордний рівень в 10 млрд доларів був перевершений лише другий раз в історії.
Найбільш касовим фільмом, що вийшов на широкий екран цього року, названа анімаційна стрічка "Історія іграшок-3". Вона очолила десятку найбільш касових робіт американської кіноіндустрії в 2010 році, зібравши 1,06 млрд доларів.
"Історія Іграшок", визнана кращим мультфільмом всіх часів, за опитуванням OnePoll, повністю змодельована на комп'ютері. Вона була найбільш касовим фільмом і в 1995 році, коли вперше вийшла на великий екран. Правда, тоді рекордними для прокату були 300 мільйонів доларів.
Журнал Forbes назвав 2010 рок "роком мультфільму" - до топ-десятки найбільш комерційно успішних проектів потрапили чотири анімації. Це також "Шрек-4: Назавжди", "Бридкий я" і "Як виховати дракона".
На другій сходинці рейтингу розмістилась казка Тіма Бартона "Аліса в країні чудес" з касовими зборами в 1,02 млрд доларів. Кіностудія Disney, таким чином, стала першим кіновиробником в історії Голлівуду, що випустив за один рік два фільми з мільярдними зборами.
До найприбутковіших фільмів року, як і очікувалося, потрапили "Гарі Поттер і дари смерті", "Початок", "Смеркова сага: Новолуння", "Залізна людина-2".
Втім, на абсолютний світовий рекорд, встановлений "Аватаром", що вийшов на екран в грудні 2009 року, жодна з робіт не претендує. Блокбастер Девіда Кемерона став найкасовішим фільмом всіх часів і народів, заробивши в прокаті понад 2,7 млрд доларів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас