Банки почали активно кредитувати населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки почали активно кредитувати населення

Кредит&Депозит
1577
Банки почали активно кредитувати населення. Найбільш ходові кредити - споживчі, за листопад було видано 5,8 млрд. грн. таких позик, про це пише газета "Дело".
У листопаді українські банки видали 6,7 млрд. грн. кредитів фізособам. Такі дані опубліковані у статистичному випуску Нацбанку. Сума виданих у листопаді нових кредитів на 15,5% більша, ніж місяцем раніше.
Найбільш активно банки надавали позики на споживчі потреби - 87% від всіх виданих банками в листопаді позик. За даними компанії "Простобанк Консалтинг" "потреби" видають 23 фінустанови. З них 9 займаються кредитами готівкою, 13 позиками під заставу, і по п'ять банків видають карткові кредити і позики на товари.
Із групи найбільших "потребами" зараз займаються всього шість банків із 18. Зокрема карткові кредити видає Приватбанк, Ощадбанк кредитує під заставу майна, Укрсиббанк пропонує кредити на товари, ВТБ Банк видає готівку і позики під заставу, Альфа-банк зосередився на кредитах готівкою, в ОТП Банку можна отримати картковий кредит.
Середні ставки із кредитів готівкою зараз складають 56,6%, із заставних кредитів 21,6%, із кредитів на товари 76,04%.
Поступово починає відроджуватись іпотечне кредитування. За даними НБУ, українці отримали минулого місяця кредитів на житлі на суму 200 млн. грн. Іпотечні програми, за даними "Простобанк Консалтинг", для вторинного ринку запустили близько 20 банків, для первинного - 15.
Серед них - ОТП Банк, Укрсиббанк та Ерсте-банк.
Попри те, що банки видають нові кредити, загальна заборгованість клієнтів перед банками продовжує знижуватися. За даними НБУ, загальний кредитний портфель фізосіб складав на початок грудня 214,4 млрд. грн. За листопад він зменшився на 2,9 млрд. грн.
Із них заборгованість із споживчих кредитів за листопад знизилась на 0,99 млрд. грн., з іпотечних кредитів - на 1,6 млрд. грн..
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас