Топ-10 невиконаних обіцянок Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-10 невиконаних обіцянок Януковича

Казна та Політика
3910
Львівська обласна організація партії "Батьківщина" склала Топ-10 невиконаних обіцянок президента України Віктора Януковича, які він декларував під час президентської кампанії і у своїй передвиборчій програмі.
1. Мінімальна пенсія 1200 гривень вже у 2011 році.
Відповідно до Держбюджету-2011 мінімальна пенсія навряд чи досягне 800 гривень. До того ж, українським жінкам на 5 років планується підвищити пенсійний вік.
2. Податкові канікули для малого бізнесу на 5 років.
"Ніяких податкових канікул у планах Януковича не було. Замість цього влада так залякала підприємців Податковим кодексом, що вже скасування окремих його репресивних статей бізнесмени розцінили як перемогу", - коментують у прес-службі політсили.
3. Надання педагогам та лікарям статусу державного службовця.
Цей пункт передвиборчої програми Януковича не виконаний через те, що відповідний закон при розгляді у парламенті не підтримала сама Партія регіонів.
4. Підвищення соціальних стандартів.
У Держбюджеті на 2011 рік соціальні видатки зменшені, в середньому, на 10%. Зокрема, на 40% скорочені витрати на надання одноразової матеріальної допомоги інвалідам та непрацюючим малозабезпеченим особам. Стипендії, в тому числі для дітей-сиріт, встановлюються на рівні грудня 2010 року і не індексуються. Загальна сума витрат на щорічну разову допомогу ветеранам війни в проекті бюджету на 2011 рік зменшена на 8,5%. "Батьківщина" нагадує, що саме Партія регіонів не підтримала законопроект про підвищення соціальних стандартів у лютому 2010 року.
5. Скорочення витрат на утримання органів влади.
У держбюджеті на 2011 рік збільшено фінансування: Національного агентства з питань Євро 2012 - у 162,5 рази; "Укравтодору" - на 86%; Вищої ради юстиції - на 67%; Вищого господарського суду - на 42,2%; Державного управління справами - на 37%; Вищого адміністративного суду - на 27,7%; керівництва Міносвіти - на 21%; Генпрокуратури - на 83%; СБУ - на 21%; Міноборони - на 20%; МВС - на 15%, зазначається у прес-службі.
6. Подолання корупції.
Рівень корупції в Україні Міжнародна правозахисна організація Transparency International оцінює як найвищий серед "нових незалежних країн". Найбільш корумпованими, на думку опитаних в Україні, є суди.
7. Перехід на контрактну армію вже із 2011 року.
Виконання обіцянки відкладається, як мінімум, на 5 років. Міністр оборони Михайло Єжель визнає, що повний перехід на контрактну службу відкладено до 2015 року.
8. Зниження цін на російський газ.
"Здавши" Росії Чорноморський флот до 2042 року, Україна не отримала ніяких преференцій. Навпаки: оплату за газ для населення збільшено із 1 вересня на 50%, з 1 квітня 2011 року її буде підвищено ще на 50%.
9. Відродження та розвиток української культури.
10. Мораторій на ідеологічні питання, які роз'єднують суспільство.
"Урядом Януковича скасовано державний іспит з української мови для бакалаврів у вищих навчальних закладах; припинена практика перекладу українською мовою російськомовних синхронів у новинах на УТ-1; скасована норма про українське дублювання іноземних фільмів; підручник з "Історії України" пройшов цензуру в інтересах Росії: УПА прирівняли до загонів Ковпака і Сабурова, зник із підручника малюнок Романа Шухевича, викинуті згадки про бій під Крутами та інформація про Помаранчеву революцію; насадження РПЦ Московського патріархату ", - зазначають у "Батьківщині".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас