ІЗ 2011 року пекінцям необхідно буде "виграти у лотерею" право купити автомобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІЗ 2011 року пекінцям необхідно буде "виграти у лотерею" право купити автомобіль

1164
З 2011 року для простих пекінців мрія володіти особистим автомобілем збудеться лише після того, як вони виграють номерний знак у процесі, схожому на лотерею.
Слідом за правилом "раз на тиждень утриматися від використання приватного автотранспорту", що набув чинності у китайській столиці приблизно два роки тому, влада Пекіну минулого тижня прийняла нові, радикальніші заходи, спрямовані на боротьбу з транспортними пробками. Одним з них стало обмеження на кількість видаваних в кожному році номерних знаків автомобілів, яке вважається найсуворішим в історії Китаю, і цілком імовірно, в історії всього світу.
У 2011 році кількість виданих номерних знаків в Пекіні складе 240 тис. Зокрема, 88 відсотків з них буде видано на автомобілі індивідуальних осіб.
На відміну від китайського Шанхаю, де давно вже було введено обмеження на придбання номерних знаків і реєстраційні номери продаються на аукціоні, в Пекіні вони будуть видані безкоштовно, але обмеженій кількості людей. У 2011 р. місцевий уряд раз на місяць організовуватиме лотерею із розподілу номерних знаків, за результатами якої щомісячно 20 тис. зі всіх заявників отримають право на покупку нових автомашин.
Заступник начальника пекінського Управління транспортних повідомлень Лі Шаомін зазначив, що хоча цей захід не зможе в короткий термін поліпшити дорожнє повідомлення, все ж сприятиме полегшенню ситуації із динамічним зростанням кількості автотранспорту в місті.
За даними, останніми роками у Пекіні зареєстровано швидке зростання кількості автотранспорту. Якщо в 1997 р. на столичні вулиці виїжджало 1 млн автомашин, то нині це число перевищило 4,7 млн, збільшившись на 3,7 млн за 12 років. У 2009 і 2010 рр. кількість автотранспорту в Пекіні підвищилась відповідно на 510 тис. і 800 тис.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас