Влада вирішила перетворити Крим у світовий курорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада вирішила перетворити Крим у світовий курорт

Казна та Політика
3280
Борис Колесников з'ясував, що японських туристів в Україні цікавить Крим. "Причому лише у зв'язку з Ялтинською конференцією 1945 років, де - це знає кожен японець - вирішувалася доля світу на наступних 50 років. Ось готовий турмаршрут, причому на цілий рік!", - заявив Колесников.
"Нам треба побудувати новий термінал і нову злітно-посадочну смугу у Сімферополі, швидкісний поїзд за маршрутом Сімферополь - Алушта - Ялта - Севастополь", - сказав він.
Крім того, за його словами, на стадії розробки знаходиться питання Південного берега. "Земля там, по суті, розікрадена, і такий хаос у всьому, що ми просто не бачимо можливості залучити світовий турбізнес. Ми зараз готуємо закон про туризм, аналогічний до турецького закону про туризм 1982 року, який розвинув Анталію. Йдеться про західне і східне узбережжя Криму. Я не вдаватимусь у подробиці, але йдеться про землі Міноборони, які, на щастя, розікрасти нікому не вдасться", - зазначив віце-прем'єр.
За його словами, на 2011 рік закладено проектування нового пасажирського терміналу в Бельбеку площею 8-10 тис. кв. м. Проектуватиметься також траса по західному узбережжю. "Вивчатимемо технологію опріснення води для технічних цілей, яка використовується на заводах, що стоять в ОАЕ. Створивши умови, ми продамо ділянки від 3 до 10 га на першій лінії, які будуть продані зі світових аукціонів для готельного будівництва. Із зобов'язанням, яке дається при покупці, - побудувати саме готель", - пояснив Колесников.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас