Біржі Європи закрились зниженням на новинах із Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Європи закрились зниженням на новинах із Китаю

Фондовий ринок
196
Провідні європейські фондові індекси за підсумками торгів у понеділок знизилися на тлі новин про підвищення відсоткових ставок ц Китаї удруге з жовтня, свідчать дані бірж.
Торги у Великобританії не проводяться в понеділок і вівторок у зв'язку зі святковими днями. За підсумками торгів п'ятниці британський індекс FTSE 100 виріс на 0,21% до рівня 6 008,92 пунктів. Німецький DAX за підсумками понеділка опустився на 1,23% - до 6 970,73 пунктів. Французький індекс CAC 40 за підсумками торгів втратив 0,98%, знизившись до 3 862,19.
На початку поточного тижня інвестори із песимізмом сприйняли повідомлення про те, що Народний банк Китаю в минулі вихідні удруге з жовтня підвищив відсоткові ставки на 0,25 відсоткового пункту. Цей захід був сприйнятий учасниками торгів як сигнал можливого посилення кредитно-грошової політики у КНР в 2011 році.
Не принесли радості інвесторам і корпоративні новини Європейського регіону. Зокрема, в понеділок з'явилися неофіційні повідомлення про те, що готельна компанія Accor SA веде переговори про продаж своєї частки в 49% в Groupe Lucien Barriere SA в січні 2011 року за 279 млн євро.
Крім того, деякі аналітики вважають, що до кінця року ринок також схильний зафіксувати прибуток. "Учасники ринку розцінили поточну ситуацію як хорошу можливість зафіксувати прибуток, - наводить агентство Bloomberg думку ділера London Capital Group Західа Махмуда. - Також сталося несподіване підвищення ставок у Китаї, що наштовхнуло ринки на думку про вірогідність аналогічних дій інших країн наступного року".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас