Уряд Молдови пішов у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Молдови пішов у відставку

Казна та Політика
404
Уряд Молдови пішов у відставку через обрання нового парламенту республіки. Рішення про відставку уряду має бути затверджене на першому засіданні нового складу парламенту, яке відбудеться 28 грудня.
Парламент має сформувати новий уряд. На першому засіданні головуватиме старший за віком депутат - екс-президент Молдови, лідер Партії комуністів Володимир Воронін. У 2011 році йому виповниться 70 років.
Переговори про створення парламентської коаліції продовжуються. Для формування уряду та інших органів влади необхідна проста більшість в 51 голос, а для обрання президента потрібен 61 голос. Якщо Демократична партія об'єднається із Ліберальною і Ліберально-демократичною партіями, коаліція матиме у своєму розпорядженні 59 мандатів. Якщо ж Демократична партія укладе альянс з комуністами, то коаліція складатиметься із 57 депутатів.
Останні парламентські вибори, що відбулися 28 листопада, стали вже третіми за останні півтора роки. Два попередні парламенти було розпущено після того, як не змогли обрати президента.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас