Митники виявили махінації з відомостями про вантаж вартістю більше 2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митники виявили махінації з відомостями про вантаж вартістю більше 2 млн грн

Казна та Політика
357
Митники виявили махінації із відомостями про вантаж вартістю більше 2 млн грн., які призвели до неоотримання податків і зборів у розмірі 660 тис. грн. Про це повідомили у прес-службі ДМС.
На адресу однієї з вітчизняних фірм надходив вантаж - "вогнетривкі, обпалені при високій температурі шиберні плити", вагою більше 40 тонн. У товаросупровідних документах вартість вказаного вантажу за певним кодом УКТЗЕД складає 717 тис. грн. Ставка мита - 5%, тобто загальна сума податків і зборів, яка підлягала перерахуванню до Держбюджету, досягала 186,3 тис. грн.
Однак під час здійснення митного контролю було перевірено правдивість і відповідність коду товару. Перевірка показала, що код товару, вказаний в документах, має бути іншим. За справжнім кодом ставка мита складає 10% і дійсна вартість його більше 2 млн грн. А це, відповідно, й інша сума податків і зборів, які мають бути сплачені, - 660 тис. грн.
Таким чином, декларант заявив в митній декларації і надав документи з помилковими відомостями, які стали підставою для зменшення розміру платежів (недобори податків і зборів складають 473 тис. грн.).
Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 355 Митного кодексу України (дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати податків і зборів або зменшення їх розміру).
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас