Азаров: Зараз немає великої необхідності для України в отриманні чергового кредиту від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Зараз немає великої необхідності для України в отриманні чергового кредиту від МВФ

Казна та Політика
342
Зараз немає гострої необхідності для України в отриманні чергового кредиту від МВФ. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час відкриття руху по Жулянському мосту у Києві.
"Ми зараз знаходимось не в тому становищі, коли ми із тремтінням думаємо, прийшли гроші, чи ні. Я навіть не знаю, і мене це не дуже цікавить", сказав М.Азаров. При цьому він зазначив, що фінансова ситуація країни зараз надійна, і МВФ вже одноголосно прийняв рішення про продовження співпраці з Україною. "Провідна фінансова організація світу позитивно оцінила, розглядаючи нашу ситуацію ... і прийняла рішення про продовження програми", - сказав він.
Нагадаємо, 22 грудня, рада директорів МВФ прийняла рішення виділити Україні другий транш кредиту в обсязі 1 млрд SDR, що складає близько 1,5 млрд дол. Наступний транш МВФ на 1 млрд SDR Україні може бути наданий 1 березня 2011 р., але цю дату може бути переглянуто. Таку думку висловив перший заступник виконавчого директора МВФ Джон Ліпськи.
За його словами, виділяючи другий транш, МВФ відійшов від раніше затвердженого терміну - 30 листопада - через очікування прийняття Податкового кодексу і держбюджету на 2011 р. Аби отримати третій транш, Україна повинна з 1 квітня 2011 р. на 50% підвищити ціну на газ для населення. "Подальші заходи, у тому числі підвищення ціни на газ і структурні реформи необхідні для створення життєздатного і прозорого енергосектора", - підкреслив Дж.Ліпськи.
Також МВФ чекає проведення пенсійної реформи. "Фіскальна стабільність у перспективі залежить значною мірою від структурних реформ у сфері пенсійного забезпечення, державного управління і діяльності держкомпаній, - зазначив Дж.Ліпськи.- У зв'язку з цим ключовим завданням є своєчасне прийняття поданого до парламенту законопроекту про пенсійну реформу і його виконання". У фінансовому секторі експерти МВФ чекають від Києва "вирішення проблеми великих обсягів знецінених активів".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас