ГПУ порушила кримінальну справу відносно службових осіб Держкомпідприємництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ порушила кримінальну справу відносно службових осіб Держкомпідприємництва

Казна та Політика
645
Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила кримінальну справу відносно службових осіб Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва, повідомляє прес-служба відомства.
Перевірка законності використання Державним комітетом України з питань регуляторної політики і підприємництва в 2007-2008 рр. бюджетних коштів на організацію і проведення освітніх семінарів для підприємців встановила, що службові особи Держкомпідприємництва через процедуру закупівель залучали до організації і проведення освітніх семінарів для підприємців кілька комерційних структур, які були постійними переможцями всіх тендерних закупівель, що проводились Держкомпідприємництва.
Разом з цим, вказані семінари були проведені територіальними представництвами Держкомпідприємництва в районах за рахунок власних ресурсів.
У подальшому, посадові особи Держкомпідприємництва неналежним чином здійснювали контроль за фактичним наданням послуг з організації проведення вказаними товариствами освітніх семінарів, підписали акти прийому виконаних робіт, на підставі яких приватні товариства незаконно отримали більше 1 млн грн.
За вказаними фактами Генеральною прокуратурою України 20 грудня 2010 р. порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених ч. 1, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 367 КК України.
Нагадаємо, 27 листопада ц.р. джерело у Центральному штабі порятунку українського підприємництва (ЦШПУП) повідомило, що Президент України Віктор Янукович може звільнити голову Держкомпідприємництва України Михайла Бродського і віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка.
На посаді глави Держкомпідприємництва М.Бродського може змінити депутат Запорізької облради від Партії регіонів Дмитро Швець. Співрозмовник РБК-Україна тоді повідомив, що доки невідомо, хто може зайняти посаду віце-прем'єра, замість С.Тігіпко, якщо його відставка відбудеться. У березні 2010 р. кілька ЗМІ повідомляли, що Кравець може очолити Держкомпідприємництва після звільнення екс-голови відомства Олександри Кужель.
Варто також зазначити, що 22 грудня в ГПУ після п'ятигодинного допиту був затриманий і переведений до Подільського ізолятора тимчасового утримання колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук. Корнійчуку інкримінують той факт, що він, перебуваючи на посаді першого заступника міністра юстиції, підписав лист, яким дозволив проведення конкурсу на юридичне обслуговування "Нафтогазу" у одного виконавця.
Також 15 грудня ГПУ затримала колишнього міністра охорони природного довкілля Г.Філіпчука. 18 грудня Печерський районний суд в м. Києві обрав Філіпчуку запобіжний захід утримання під вартою. Генпрокуратура пред'явила йому звинувачення за ч. 2 ст. 364 КК ("зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки"; передбачає ув'язнення на термін від 3 до 6 років). Крім того, 15 грудня ц.р. ГПУ порушила кримінальну справу проти лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади і службових повноважень, що викликає тяжкі наслідки). ГПУ звинувачує Тимошенко у зловживанні коштами від продажу квот із Киотського протоколу.
21 грудня ГПУ порушила кримінальну справу за фактом завдання збитку Пенсійному фонду (ПФ) України одним із заступників голови фонду на суму 6 млн грн..
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас