Нардепа Волинця, який постраждав у бійці, викликали на допит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепа Волинця, який постраждав у бійці, викликали на допит

Казна та Політика
346
Народного депутата України від фракції "БЮТ-Батьківщина" Михайла Волинця, який постраждав під час бійки у Верховній Раді 16 грудня, викликано на допит до столичної прокуратури.
За даними "Дзеркала тижня", його викликають в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом незаконного впливу на голову парламенту Володимира Литвина і депутатів.
Як зазначається у повістці столичної прокуратури, текст якої має у своєму розпорядженні видання, "справу №50-5926 порушено за ч.2 ст.344 Кримінального кодексу за фактом незаконного впливу на голову Верховної Ради України і народних депутатів України з метою перешкодити виконанню ними службових обов'язків, здійсненого особами з використанням свого службового положення".
Волинця просять прибути для допиту як свідка до слідчого відділу прокуратури міста Києва з 23 по 30 грудня включно.
Як повідомлялося, 16 грудня у сесійній залі ВР сталась бійка між депутатами фракцій Партії регіонів і "БЮТ-Батьківщина". В результаті зіткнення декілька депутатів від опозиції було госпіталізовано.
Під час бійки у парламенті Волинцю один із депутатів від Партії регіонів розбив голову стільцем. Сам Волинець тоді повідомив, демонструючи журналістам скривавлену руку: "У мене розбита голова і тут велика рана. Щелепа. Я тут не відчуваю зубів".
Депутати від БЮТ, які постраждали, а також група депутатів від "Нашої України" у повному складі звернулись до ГП з питання розслідування подій в Раді і притягнення до відповідальності депутатів від Партії регіонів, які брали участь у бійці.
Претензії були пред'явлені семи депутатам від Партії регіонів: депутату-суміснику Дмитру Саламатіну, Петру Цюрку, Олександру Пеклушенку, Анатолію Горбатюку, Вадиму Столару, Олександру Волкову іта Олегу Царьову.
Прокуратура Києва за матеріалами дослідчої перевірки, проведеної органами внутрішніх справ, порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 344 ККУ - втручання у діяльність державного діяча.
Голова комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Віктор Швець заявив, що прокуратура порушила кримінальну справу проти нардепів від БЮТ за фактом перешкоджання діяльності народних депутатів, тобто, за блокування трибуни.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас