Лукашенко обіцяє посадити всіх винних у заворушеннях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко обіцяє посадити всіх винних у заворушеннях

Казна та Політика
343
Всі прихильники опозиції, винні в безладдях у Мінську, будуть сидіти у в'язниці, заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко , передає РИА "Новости".
"Будуть всі сидіти у в'язниці за законом. Я в тюрму не саджу, у мене є лише одне право - помилувати", - сказав Лукашенко.
При цьому білоруський лідер зізнався, що доручав силовикам жорстко присікати провокації і заворушення в день виборів. "Я їх просив: не провокуйте, не ініціюйте бійок. Але якщо будуть плювати в обличчя, дайте відповідь найжорстокішим чином", - сказав президент.
Крім того, Лукашенко пообіцяв опублікувати секретні документи про зв'язки білоруської опозиції з Заходом. "Я розпорядився опублікувати всі матеріали, щоб народ подивився і на наших західних партнерів, і на нашу так звану опозицію", - заявив білоруський лідер, додавши, що мова йде про документи, які "повинні лежати в архіві під грифом "таємно".
За його словами, матеріали будуть опубліковані протягом найближчих днів і в ЗМІ, і в Інтернеті - на сайті, який Лукашенко назвав білоруським WikiLeaks.
У Білорусії в неділю відбулися президентські вибори. Згідно з попередніми підсумками голосування, чинний білоруський лідер Олександр Лукашенко лідирує з величезним відривом. За підсумками підрахунку 100% бюлетенів він набрав 79,67% голосів. Санніков, його найближчий конкурент, за даними ЦВК, набрав лише 2,44%.
По завершенні виборів опозиційні сили провели масштабну акцію протесту, яка вилилася в зіткнення з органами правопорядку. Кілька кандидатів в президенти були затримані, один з них - Володимир Некляєв - отримав травми. У понеділок політичне протистояння перемістилося в блоги.
ОБСЄ не бачить можливості позитивно говорити про минулі вибори і серйозно розчарована тим, як проведено підрахунок голосів, заявив глава місії Герт Аренс.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас