Експерт: Чи вийшла Україна з кризи? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Чи вийшла Україна з кризи?

Казна та Політика
580
Економіка Україна входить в 2011 рік з боргами і дефіцитом, що рано чи пізно призведе до краху економіки або внутрішнього дефолту. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив доктор економічних наук, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий, повідомляє Український Бізнес Ресурс.
Він упевнений, що сьогоднішні походи влади малопродуктивні. "Ми все одно зазнаємо краху через рік або два. Можливо, буде внутрішній дефолт. Криза 2008 вдарила по Україні, зокрема, тому що у нас був дефіцитний торговельний баланс. Чи вийшли ми з кризи? Ми тільки в 2009 році мінімізували негативне сальдо до 2 млрд на рік. Цього року - 3 млрд. Ми відновлюємо випереджаюче зростання імпорту. Експорт не зростає. Це все говорить про неможливість виходу з кризи і конкуренції на світових ринках, демпінгуючи цінами", - пояснив Лановий.
Також він нагадав, що Уряд позичив 130 млрд грн внутрішніх і зовнішніх позик. "І лише 22 млрд повернув старих боргів. Ми можемо сказати, що вони витягли з економіки чистих близько 100 млрд грн. У ці 130 млрд банки вклали 58 млрд. Якщо Уряд бере позики, то в країну не йдуть інвестиції. А банки не кредитують. Бо зрозуміло, що цей уряд насилу зводить кінці з кінцями", - відзначив Лановий.
За його словами, без істотних змін економіка України не має перспектив відновлення та зростання. "Нова влада будує в країні нову економічну модель. Яку? Її можна назвати капіталізмом, де головним суб'єктом є Кабмін, міністерства, комітети та подібні установи. Суть такого державного капіталізму - здійснення замовлення інвестицій через держустанови", - додав експерт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас