Венеціанська комісія підтвердила нелегітимність української влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венеціанська комісія підтвердила нелегітимність української влади

Казна та Політика
912
Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) підтвердила позицію "БЮТ - Батьківщини" щодо нелегітимності чинної української влади, заявляють у партії "Батьківщина".
"Венеціанська комісія розкритикувала і визнала незаконними практично всі кроки, які зробив Янукович на шляху до концентрації у своїх руках необмеженої влади: починаючи з незаконного формування коаліції, завершуючи змінами до Конституції та маніпуляціями з датою найближчих парламентських виборів", - йдеться в заяві партії, поширеній в середу.
"Вердикт Венеціанської комісії з конституційної ситуації в Україні дає всі підстави вважати нинішню українську владу нелегітимною, тобто незаконною", - підкреслює "Батьківщина".
У заяві підкреслюється, що згідно з висновками Венеціанської комісії, нелегітимність президента і Верховної ради виходить з того, що вони були обрані на основі конституційних положень, які були визнані Конституційним судом неконституційними.
"Зокрема, президент України тепер має набагато більше повноважень, ніж передбачалося в той момент, коли за нього голосували громадяни... Іншими словами, комісія визнала, що українці, вибираючи Януковича, не наділяли його тим обсягом влади, який він отримав після рішення КС", - підкреслюється в заяві.
Як повідомлялося, 17 грудня член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук повідомила, що в рекомендаціях, схвалених Венеціанською комісією, "питання стоїть про недостатню легітимність Основного закону України - Конституції, яка сьогодні діє, у зв'язку з тим, що вона набрала чинності за рахунок рішення Конституційного суду, а не за рахунок повноцінної парламентської процедури, як передбачено самою Конституцією". За словами Ставнійчук, у зв'язку з цим "ставиться під певний сумнів легітимність органів влади".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас