Азаров: Підписання харківських договорів з РФ дозволило прийняти бюджет на 2011 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Підписання харківських договорів з РФ дозволило прийняти бюджет на 2011 рік

Казна та Політика
274
Підписання харківських угод по підсумку переговорів з Росією дозволило не лише прийняти бюджет на 2011 р., але і значно полегшило вирішення існуючих проблем. Про це на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Переговори з Росією, які завершилися підписанням харківських договорів, дозволили нам не лише прийняти бюджет, але і значно полегшити вирішення проблем, які стоять перед країною", - зокрема, заявив М.Азаров. Нагадаємо, згідно "харківським домовленостям", з 28 травня 2017 р. продовжується на 25 років дія угоди між Україною і РФ про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, угоди між Україною і Російською Федерацією про параметри поділу Чорноморського флоту та угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про взаємні розрахунки, пов'язані з поділом Чорноморського флоту та перебуванням Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 р. з наступним автоматичним подовженням на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна зі сторін не повідомить письмово іншу сторону про припинення їх дії не пізніше, ніж за один рік до завершення терміну дії.
Проект угоди також передбачає збільшення орендної плати за перебування ЧФ РФ на території України, яка починаючи з 28 травня 2017 р. складатиметься з платежів Росії в розмірі 100 млн дол. на рік та додаткових коштів, які отримуються за рахунок зниження з дати набуття чинності угодою ціни на природний газ, що поставляється російською стороною в Україну.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас