Експерти: Надходження капіталу до Китаю у листопаді зменшилось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Надходження капіталу до Китаю у листопаді зменшилось

Казна та Політика
120
Надходження капіталу до Китаю зменшилось у листопаді 2010 року, що здатне зменшити необхідність подальшого посилення монетарної політики Народним банком Китаю.
Центробанк і китайські організації витратили 319,6 млрд юанів (48 млрд доларів) на абсорбування іноземної валюти, що надійшла до Китаю в листопаді. Результат виявився значно меншим показника жовтня 2010 року, коли було витрачено 519 млрд юанів, що стало третім за розміром рівнем із 1990 року.
Тим не менше результат листопада значно перевищує показники вересня - 290 млрд юанів, і серпня - 243 млрд, згідно із підрахунками Reuters.
"Дані листопада зменшують необхідність термінового посилення монетарної політики, чи то підвищення відсоткових ставок або збільшення норм резервування, - повідомив Лю Цзюньюй, аналітик China Merchants Bank. - В більш довгостроковій перспективі Народний банк Китаю, швидше за все, вдасться до кількісних методів, здатних викачати гроші з економіки, бо підвищення відсоткових ставок може залучити більше спекулятивного капіталу до Китаю, тоді як ефект дій, спрямованих на виведення надлишків грошей, буде незначним".
Для боротьби із зайвим надходженням капіталу Центробанк підняв відсоткові ставки в жовтні, а потім збільшив норми резервування для банків.
Китай спостерігає стабільне збільшення надходження капіталу в останньому десятилітті: спекулянти розраховують на стрибок цін на нерухомість і акції, так само як і на зміцнення юаня.
Зменшення надходження капіталу позначилося падінням вартості акцій на 5,3% в листопаді після стрибка на 12,2% в жовтні, на тлі спроб держави стримати високі ціни на ринку нерухомості, що продовжуються. Курс юаня також впав у другій половині місяця, досягнувши багатолітнього рекорду у середині листопада.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас