Литвин: при скороченні чиновників витрати бюджету можуть тимчасово зрости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: при скороченні чиновників витрати бюджету можуть тимчасово зрости

Казна та Політика
190
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не виключає, що при скороченнях чиновників витрати держбюджету тимчасово можуть збільшитися.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції.
"Це може призвести навіть до певного збільшення витратних статей, які стосуються заробітної плати, тимчасово", - зазначив спікер.
За його словами, "потрібно з людиною розрахуватися, а ви ж прекрасно розумієте, що в міністерствах і відомствах працюють люди, які добре знають законодавство".
"Це ж ми не звільняємо працівника, який працює в рільничій бригаді або на тваринницькій фермі, якому сказали, що ти звільнений, він шапку поправив і пішов", - сказав Литвин.
Як повідомляв УНІАН, 9 грудня Президент України Віктор Янукович підписав указ про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади.
Замість 112 органів центральної виконавчої влади створено 63. З них 16 міністерств, 28 служб, 12 агентств і 7 інспекцій. Кількість членів Кабінету міністрів Президент скоротив із 26 до 17 осіб.
10 грудня Кабінет міністрів України прийняв рішення зменшити чисельність державних службовців, які працюють у центральних органах виконавчої влади і підлеглих їм територіальних органах, не менше ніж на 30%.
13 грудня на засіданні Ради регіонів Президент заявив, що найближчим часом почнеться другий етап адміністративної реформи, який полягатиме в оптимізації системи місцевих органів влади.
Звертаючись, зокрема, до присутніх керівників місцевих органів влади, Президент "по-доброму" попросив їх скоротити бюрократичні апарати цих органів влади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас