На ремонт одеських лікарень витратять мільярд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ремонт одеських лікарень витратять мільярд

Казна та Політика
149
Більше мільярда гривень має намір витратити уряд на реконструкцію Одеської інфекційної лікарні та будівництво нового корпусу обласної дитячої клініки. Проекти цих робіт Кабмін затвердив на своєму засіданні 15 грудня, повідомляє урядова прес-служба.
Реконструкцію "інфекціонки", включаючи відновлення національної пам'ятки архітектури - знаменитого циркульного корпусу - планується провести за п'ять років, до 2016 року. Цим займається одна з компаній, яка належить екс-депутату міськради Руслану Тарпану (він же відновлює Будинок Руссова). Орієнтовна вартість робіт - 664 млн грн. За словами головлікаря інфекційної лікарні, після реконструкції клініка отримає госпблок з газової котельні та пральні, а також сучасне боксоване відділення для крапельних ін'єкцій на 40 ліжок, загальною площею 2300 кв. м. Нагадаємо, медустанова знаходиться на вул. Пастера.
Новий корпус дитячої лікарні, що на Академіка Воробйова, будуватимуть три роки, до 2014-го (раніше губернатор Одеської області Едуард Матвійчук озвучував іншу дату - початок 2012 року).
Крім власне корпусу на 297 ліжок, у лікарні також з'явиться нова пральня і котельня. Роботи обійдуться обл- і держбюджету в 389 млн грн., з яких 65 млн вже надійшли в регіон. Частину коштів збере створений главою облдержадміністрації благодійний фонд.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас