Фесенко: Арешт Тимошенко може викликати серйозний міжнародний скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фесенко: Арешт Тимошенко може викликати серйозний міжнародний скандал

Казна та Політика
4384
Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко зробив політичний прогноз щодо можливості арешту Юлії Тимошенко, проти якої порушено справу за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, повідомляє ІМК.
"Насправді, я б не виключав жодного з варіантів подальших подій щодо Тимошенко, зокрема, і ув’язнення. З раціональної точки зору, ув’язнення Тимошенко було б серйозною помилкою нинішньої влади, оскільки це створить для влади цілу купу проблем" , - зазначив Фесенко.
Він нагадав, що Тимошенко - відома фігура в Україні і в світі і тому її арешт може викликати серйозний міжнародний скандал.
"Якщо після недавніх подій - справа проти Тимошенко, бійка у ВР - це викликало низку серйозних критичних зауважень і в Західній пресі, і з боку Європейської народної партії, була заява, що це може вплинути на долю євроінтеграції України. Якщо буде арешт Тимошенко, то буде дуже серйозна критика з боку Заходу, навіть криза у відносинах між українським керівництвом та Західними країнами", - зазначив політолог.
Він не відкидає, що такий варіант розвитку подій може призвести до того, що буде заморожено подальший розвиток міжнародних відносин України з іншими країнами. "Не обов'язково, що буде бойкот Януковичу, може, цього не відбудеться, але те, що це не пройде просто так, викличе істотне зростання критичного ставлення до Януковича, до нинішньої української влади в цілому, то це без сумніву", - додав Фесенко. < / p>
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас